Jury | Fotowedstrijd Nieuwegein 2013
  • Enquête

    Heb je al eens eerder meegedaan aan een Fotowedstrijd?

    Loading ... Loading ...
  • Wat wordt het thema van 2013?!

    Wat wordt het thema van Fotowedstrijd Nieuwegein 2013?! Kijk met nieuwe ogen naar uw stad en woonomgeving. Stuur uw idee voor een thema nu in!

    Thema insturen >>

Sponsors

Mede dankzij diverse enthousiaste sponsoren is het voor het vierde achtereenvolgende jaar mogelijk geworden om Fotowedstrijd Nieuwegein te organiseren. Kijk even op de pagina Partners zodat je kan zien wie de wedstrijd een warm hart toedragen.

Jury
Jury Fotowedstrijd Nieuwegein

De voorzitter van de jury is de burgemeester van Nieuwegein Frans Backhuijs. Wethouder Helen van den Berg is plaatsvervangend juryvoorzitter. De juryleden zijn Ad Witte, Cor van Schaik, Harry ten Hove, George Terberg en Martin Planken.

Juryvoorzitter Frans Backhuijs
Frans Backhuijs Burgemeester van de gemeente Nieuwegein. Portefeuille: Openbare orde en veiligheid; integrale veiligheid; externe betrekkingen (exclusief regionale samenwerking); informatisering en automatisering; handhaving; bestuurlijke vernieuwing; kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening; statistiek en onderzoek. Projectportefeuille: EDDIE (Excellente en Digitale Dienstverlening Intern en Extern. Doel: de gemeentelijke dienstverlening verbeteren met behulp van digitalisering), Liesbosch/Laagraven.
Jurylid Ad Witte
Voorzitter van Fotogroep Fotogein. Maakt graag foto’s buiten, op fiets- of wandeltochten, door natuur- of cultuurlandschappen. Mensen probeert hij zo veel mogelijk buiten zijn foto’s te houden. Mooie dingen zijn voor hem het belangrijkste onderwerp. Hij is lid van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein en geeft de cursus Buitenfotografie aan de Volksuniversiteit Nieuwegein.
Jurylid Cor van Schaik
Woont al sinds de jaren ’70 in Nieuwegein. Zijn fotografische activiteiten houden hem al wat langer bezig. Voordat hij toetrad tot Fotoclub Nieuwegein was hij lid van verschillende clubs. Zowel in Nieuwegein als Amsterdam. Sinds twee jaar treedt hij op als voorzitter van Fotoclub Nieuwegein.
Jurylid Harry ten Hove
Voorzitter van de Historische Kring Nieuwegein, met een brede cultuurhistorische belangstelling. Ondanks een veel-belovend begin als bestuurslid van een fotoclub tijdens zijn studententijd bleven zijn verdere fotografische activiteiten vooral beperkt tot vacanties, biologische expedities en bloemen (in de tuin). Gepensioneerd, gastonderzoeker bij NCB Naturalis, recensent van natuurboeken en stripverhalen.
Jurylid George Terberg
George Terberg Goede wijn behoeft geen krans. George Terberg is al ruim 25 jaar (reclame)fotograaf in het topsegment. In zijn loopbaan won hij verschillende keren de Kodak Award. Zelf noemt hij zich emotiefotograaf en daar is geen lettergreep van gelogen. Hij is directeur/eigenaar van Studio George Terberg.
Jurylid Martin Planken
Voorzitter van Stichting Fotowedstrijd. Kent Nieuwegein als (voormalig) inwoner, scholier, werknemer en zelfstandig ondernemer. Heeft vanuit zijn marketing en communicatie achtergrond een eigen kijk op fotografie en is benieuwd hoe anderen naar Nieuwegein kijken. Hij is directeur/eigenaar van mediabureau Topshelf Media.