WINNAARS FOTOWEDSTRIJD NIEUWEGEIN 2008

 

Het thema van de Reinerie Garantiemakelaars Fotowedstrijd Nieuwegein 2008 is: 'Het geheim van Nieuwegein'.

Hieronder staan de nummers 1 t/m 10 van 2008.Nummer 1

'Winter en Nieuwegein'
Dhr. Sander CopierRond een uur of 8 in de morgen keek ik uit mijn raam en zag daar een dik pak sneeuw. Zestig seconden later stond ik met mijn camera in de hand buiten in datzelfde dikke pak sneeuw. De titel zegt genoeg: 'Winter en Nieuwegein'. Besneeuwde bruggetjes gefotografeerd in het natuurgebied bij Galecop: een prachtplek welke gedurende alle seizoenen even mooi is.


Nummer 2

'De voordeur van Nieuwegein'
Mevr. Annemarie van KesselEen mooiere toegang naar Nieuwegein is niet denkbaar, de brug naast het eveneens prachtige complex "de Beatrixsluis" is een verrijking voor Nieuwegein.

Nummer 3

'Ochtendlicht over theehuis'
Mevr. Thea OranjeZonnestralen omlijsten het romantische theehuis aan het water en geven het een magisch aanzien. De weerspiegeling completeerd het geheel.

Nummer 4

'Een ontdekking in de mist'
Mevr. Karen MesschendorpToen de mist die woensdagochtend optrok verscheen er een prachtig bemost hekje in het water van de Nedereindse Plas. De spiegeling, de mist en de kleuren maken de foto voor mij heel bijzonder.

Nummer 5

'Misty Vreeswijk'
Dhr. Leendert ButeijnHet Geheim van Nieuwegein is niet bij iedereen bekend, maar het is niet verborgen, het is zichtbaar voor wie het wil zien..!Nummer 6

'Zicht op de Lek vanaf Vreeswijk'
Dhr. Gerard BuitenwegDauw op de Lek met scheepvaart en de brug (A27) op de achtergrond.


Nummer 7

'Bespiegeling'
Dhr. Peter ZondervanWe zien hier - symbolisch voor de bouw van een nieuw stadshart - een doorkijkje door een rioolbuis naar de Zuidstedeweg, waarachter een bouwkraan wordt weerspiegeld in de gevel.

Nummer 8

'Het geheim van Nieuwegein'
Mevr. Heleen ZaanenGeen.

Nummer 9

'Feestelijk uitzicht'
Mevr. JannekeBijgevoegd treft u een foto van een feestelijk uitzicht vanuit een zolderraam in Wijkersloot. De inmiddels 'wereldberoemde' kerstboom, brengt veel Nieuwegeiners ieder jaar weer in kerststemming. De opnames zijn genomen op eerste Kerstdag 2008, waarbij er tevens een schitterende zonsondergang zichtbaar was. Het kleurenpalet van de zonsondergang vormde een mooi contrast met de kerstboom die steeds duidelijker zichtbaar werd naarmate de avond vorderde.

Nummer 10

'De Molen'
Mevr. Trees de ZwartJarenlang stond er alleen een trieste romp van de molen, dichtbij Henkel. Nu staat de molen er prachtig bij, op een mooie plek!^ NAAR BOVEN