Brussel’s Glas – Glaskunst en Workshops | Fotowedstrijd Nieuwegein 2013
  • Enquête

    Heb je al eens eerder meegedaan aan een Fotowedstrijd?

    Loading ... Loading ...
  • Wat wordt het thema van 2013?!

    Wat wordt het thema van Fotowedstrijd Nieuwegein 2013?! Kijk met nieuwe ogen naar uw stad en woonomgeving. Stuur uw idee voor een thema nu in!

    Thema insturen >>

Sponsors

Mede dankzij diverse enthousiaste sponsoren is het voor het vierde achtereenvolgende jaar mogelijk geworden om Fotowedstrijd Nieuwegein te organiseren. Kijk even op de pagina Partners zodat je kan zien wie de wedstrijd een warm hart toedragen.

Brussel’s Glas – Glaskunst en Workshops
Chris Brussel, Glaskunstenaar, autodidact.

Als autonoom kunstenaar vervaardig ik mijn kunstwerken in glas. Autonoom wil zeggen dat ik eigenlijk mijn eigen opdrachtgever en uitvoerder ben.

Met mijn eigen werk neem ik deel aan kunstevenementen, exposities en tentoonstellingen. Tevens is altijd een selectie van mijn werk te zien in mijn galerie aan de Hogedijk 10 in IJsselstein.

Brussel's Glas - Glaskunst en Workshops: Torso

Na 15 jaar als werktuigbouwkundige te hebben gewerkt ben ik in 2003 gestart met mijn glasatelier. Met de glasfusingtechniek wordt gebruik gemaakt van de fysische eigenschappen van het materiaal. De verwondering over de mogelijkheid om een materiaal, dat zo hard en kwetsbaar is, toch naar eigen idee te kunnen vormgeven, nodigde mij in grote mate uit om met deze techniek verder te gaan. Omdat verschillende glasplaten tijdens het fusen ook (weer) samen te smelten zijn, zijn de toepassingen legio en variaties oneindig. Daarbij is het experimenteren met andere glassoorten ook een grote bron van inspiratie.

Een andere techniek die ik gebruik is zandstralen. Hierbij worden delen van het glas weggeslepen om zo een voorstelling in het glas te maken.

Door steeds opnieuw de grenzen op te zoeken zijn de ontwerpen steeds vrijer en gedurfder wat betreft vormgeving en toepassing. Voortdurend wordt geëxperimenteerd naar nieuwe structuren al of niet gecombineerd met kleuren.

Tevens heb ik in 2010 de vertegenwoordiging voor de Benelux verworven van werk van de Tsjechische glaskunstenaar Pavel Satrapa. Zijn werk bestaat uit optisch geslepen glas, en gegoten geslepen glas.

Voor info kunt u mailen naar info@brusselsglas.nl of bellen met 06-49305232.

Wilt u eerst enkele websites bezoeken dan kan dat natuurlijk ook.

www.chrisbrussel.nl
www.brusselsglas.nl
www.optischglas.nl

Het atelier is gevestigd aan de Hogedijk 10b in IJsselstein (Utrecht). U bent van harte welkom!

Chris Brussel